Kwaliteit. Gegarandeerd.

Tiscotex weeft en verwerkt narrow fabrics met kennis van zaken. U hoeft ons uiteraard niet op ons woord te geloven. Naast een uiterst trouwe klantenportefeuille staaft Tiscotex kwaliteit ook met de juiste certificeringen. Tiscotex garandeert. U slaapt op beide oren.

Het moet goed zijn. Punt.

Dankzij een doorgedreven focus op kwaliteit slaagt Tiscotex erin om ook aan de meest strenge eisen van zijn klanten te voldoen. Een minimale afkeur voor de automobielsector, een jaarlijkse TÜV-audit voor sjorbanden, driemaandelijkse controle van hijsmiddelen door Vinçotte, ISO-certificering,... Tiscotex houdt het graag correct.

Sectoren zoals transport en bouw zijn erg streng wat betreft kwaliteit. En terecht. Onveilige situaties door onveilig materiaal is ondenkbaar. Daarom laat Tiscotex zijn sjor- en hijsbanden steevast intern én extern testen door onafhankelijke instanties.

Elke partij sjorbanden wordt via vaste steekproefschema’s uitvoerig gekeurd . Dankzij een monitoringsysteem houden we de kwaliteit van onze producten nauwkeurig bij. Dit leidt niet alleen tot betere producten maar ook tot een meetbare garantie op de kwaliteit ervan.

Certificaten en Labels

ISO 9001

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. In een notendop: ISO is zeggen wat je doet, doen wat je zegt en het bewijzen.

TÜV certificering

Een jaarlijkse TÜV-audit controleert bedrijfs- en productieprocessen van sjorbanden. TÜV is een service provider gespecialiseerd in onafhankelijke beoordeling voor de consumenten- en zakelijke markt.

DIN certificering

Het Deutsches Institut für Normung, kortweg DIN, bepaalt de normen en testmethoden die gelden als richtlijn in Duitsland. Op vlak van ladingzekering zijn Duitse normeringen de strengste.

ESTL certificering

ESTL is een Belgisch, onafhankelijk testinstituut gespecialiseerd in het beoordelen en optimaliseren van de vormstabiliteit van ladingen, o.a. mbv acceleratietesten. Tiscotex heeft een ESTL-certficering voor zijn quicklash systemen.