Transport & logistiek

Transportfirma's, koerierdiensten, havenbedrijven en logistiek verantwoordelijken zijn vaste klant bij Tiscotex. Het bedrijf biedt een zeer uitgebreid gamma ladingzekeringsmiddelen zoals sjorbanden (uit voorraad en op maat), antislipmatten, hoekbeschermers, container lashing, stuwkussens...

Transport is een business met vele facetten. Vervoer over land, zee, lucht en spoor moet steeds sneller maar vooral veilig gebeuren. De normen inzake ladingzekering worden steeds strenger waardoor ook de vraag naar kwalitatieve producten en maatwerk toeneemt.

Heen en terug...

Tiscotex specialiseert zich in de productie van sjorbanden. Door het hele productieproces van spanbanden verticaal te integreren doorheen de firma, is Tiscotex in staat de competitie aan te gaan met Chinese aanbieders. Zowel qua prijs maar zeker qua kwaliteit. Onder andere Katoen Natie is afnemer van Tiscotex sjorbanden voor transport.

Om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn heeft het bedrijf zijn gamma met hulpmiddelen voor transport aanzienlijk uitgebreid. Denk aan optionele hardware, antislipmatten, hoekbescherming, ... alle geschikt en gekeurd voor veelvuldig gebruik. Alle snel leverbaar uit stock.

...of enkel heen

Tiscotex is strategisch gepositioneerd dichtbij de haven van Antwerpen. Van daaruit kan de firma snel inspelen op de vraag naar kwalitatieve, gecertificeerde hijsbanden en rondstroppen voor het overladen van goederen tussen kaai en boot.

De narrow fabrics van Tiscotex gaan de hele wereld rond. Voor one way transport weeft Tiscotex lashing band voor oa Schavemaker en Van Moer Group. Uiteraard uitgebreid met de nodige gespen, haken, spanners, ... Lashing wordt gebruikt voor het sjorren van goederen in containers, treinen en spoorwegwagons, in/op schepen, flatracks en alle heavy duty cargo.

Meer over ladingzekering

Tiscotex denkt graag mee. Geen loze woorden, wél concrete oplossingen. Alleen op basis van dat vertrouwen kunnen we jarenlange relaties opbouwen met onze klanten.

Bouw

Heffen en hijsen in alle veiligheid is cruciaal voor de bouwsector. Tiscotex levert hijsbanden voor veelvuldig gebruik, rondstroppen en one way slings, steeds met de nodige certificering. Daarnaast maakt het bedrijf ook allerhande maatwerk zoals netten voor windturbines en spanbanden op maat.

Automobiel

Tiscotex specialiseert zich in het vervaardigen van confectiestukken voor interieurs van wagens en trucks. Europese topspelers zoals DAF, PACCAR, Daimler en Scania, maar ook Volkswagen, Dacia, Porsche of Audi verwerken Tiscotex producten in hun interieurs. De firma werkt hiervoor samen met een sterk netwerk aan partners.