Tiscotex specialiseert zich in het vervaardigen van confectiestukken voor interieurs van wagens en trucks. Europese topspelers zoals DAF, PACCAR, Daimler en Scania, maar ook Volkswagen, Dacia, Porsche of Audi verwerken Tiscotex producten in hun interieurs. De firma werkt hiervoor samen met een sterk netwerk aan partners.

De ultieme rijervaring...tot in de laatste vezel

De automobielsector is een belangrijke afzetmarkt voor Tiscotex. Als Tier 2 producent vervaardigt het bedrijf narrow fabrics en confectiestukken voor de meest vooraanstaande Europese spelers in Automotive:

Alle elementen van een wagen of truck maken hem tot wat hij is. Zelfs over het bandje aan uw zetel werd dus heel goed nagedacht. Kwaliteit tot in de laatste vezel...

Meten is weten

De automobielsector staat gekend om de hoge normen die hij stelt aan zijn leveranciers. Belangrijkste eis: een absolute minimalisatie van afkeur. Tiscotex maakt dit waar door kwaliteitsprogramma’s zoals 8D rapporten en Six Sigma rigoureus op te volgen.

Alvorens productie op te starten, onderwerpt Tiscotex alle elementen van het productieproces aan de Failure Mode and Effects Analysis (FMEA). Zelfs werkvloer en machines zijn er helemaal op gericht om de foutenlast te herleiden tot het absolute minimum.

Zo sterk als je netwerk

Met meer dan 10 jaar ervaring met langetermijncontracten, stelt Tiscotex altijd graag verbeteringen en kostenreducties voor. Zo bundelt Tiscotex de krachten met een aantal exclusieve partners.

Tiscotex denkt graag mee. Geen loze woorden, wél concrete oplossingen. Alleen op basis van dat vertrouwen kunnen we jarenlange relaties opbouwen met onze klanten.

Bouw

Heffen en hijsen in alle veiligheid is cruciaal voor de bouwsector. Tiscotex levert hijsbanden voor veelvuldig gebruik, rondstroppen en one way slings, steeds met de nodige certificering. Daarnaast maakt het bedrijf ook allerhande maatwerk zoals netten voor windturbines en spanbanden op maat.

Transport & logistiek

Transportfirma's, koerierdiensten, havenbedrijven en logistiek verantwoordelijken zijn vaste klant bij Tiscotex. Het bedrijf biedt een zeer uitgebreid gamma ladingzekeringsmiddelen zoals sjorbanden (uit voorraad en op maat), antislipmatten, hoekbeschermers, container lashing, stuwkussens...