Tiscotex Weverij: ervaring telt

Tiscotex is gespecialiseerd in het weven van narrow fabrics tussen 10 en 330 mm breed. Onze ervaren vakmensen weven natuurlijke en synthetische garens tot Belgische topkwaliteit webbing. Klaar om naar de klant te gaan of verder verwerkt te worden in Tiscotex atelier.

Lokale knowhow. Plus voor de klant.

Lokaal produceren. Daar geloven wij in. Het behoud van plaatselijke kennis en expertise is van onschatbare waarde. Voor de sector. Voor ons als bedrijf. Maar vooral voor u als klant. Want dichtbij zitten, dat is gewoon handiger.

Het principe van weven is eenvoudig. Maar de juiste combinatie van weefstructuur, materiaal, garens en behandeling is werk voor specialisten. Het lusje aan een beautycase is immers iets heel anders dan een lashing band voor het laden van zeecontainers.

Tiscotex pluist het samen met u uit.

Kleur! Van naaldje tot draadje

Tiscotex streeft voortdurend naar vernieuwing. Zo ontwikkelde het bedrijf een verftechniek voor het kleuren van polyester band. Terwijl vele textielfirma's hiervoor haast automatisch uitwijken naar Azië, koos Tiscotex ervoor deze techniek niet uit handen te laten gaan en verder op punt te stellen.

De firma kreeg hiervoor de steun van IWT Vlaanderen, het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie.

Fins design. Belgisch vlas.

Tiscotex band voor iconisch zitmeubel

Deze iconische armstoel, in 1939 ontworpen door legendarisch architect/designer Alvar Aalto, is een combinatie van gebogen hout en een geweven linnen zitting. Tot op vandaag is dit Finse meubel erg in trek bij trendsetters wereldwijd. De vlasband voor de zitting? Geweven door Tiscotex.

Vlas is een natuurproduct en dat laat zich niet altijd even eenvoudig verwerken. Om een consistente kwaliteit van de band te garanderen, reserveert Tiscotex een weefgetouw exclusief voor onze Deense partner Copenhagen Trade. Niet het laatste state-of-the-art model maar een 'ouwe getrouwe'...wél perfect voor deze klus.

En daar draait het om bij Tiscotex: zoeken naar de beste combinaties voor het mooiste resultaat. Altijd in samenspraak met de klant.

Producten uit de weverij