Onze klanten: Tiscotex in de praktijk

Tiscotex heeft het hele proces van weven en confectioneren in eigen handen. Dat maakt dat wij uw narrow fabrics en confectiestukken volledig kunnen afstemmen op uw behoeften, verwachtingen én budget. Dat hebben zowel onze Belgische als internationale klanten goed begrepen.

Ontdek hieronder een selectie van sectoren waarin Tiscotex actief is.

Bouw

Heffen en hijsen in alle veiligheid is cruciaal voor de bouwsector. Tiscotex levert hijsbanden voor veelvuldig gebruik, rondstroppen en one way slings, steeds met de nodige certificering. Daarnaast maakt het bedrijf ook allerhande maatwerk zoals netten voor windturbines en spanbanden op maat.

Transport & logistiek

Transportfirma's, koerierdiensten, havenbedrijven en logistiek verantwoordelijken zijn vaste klant bij Tiscotex. Het bedrijf biedt een zeer uitgebreid gamma ladingzekeringsmiddelen zoals sjorbanden (uit voorraad en op maat), antislipmatten, hoekbeschermers, container lashing, stuwkussens...

Automobiel

Tiscotex specialiseert zich in het vervaardigen van confectiestukken voor interieurs van wagens en trucks. Europese topspelers zoals DAF, PACCAR, Daimler en Scania, maar ook Volkswagen, Dacia, Porsche of Audi verwerken Tiscotex producten in hun interieurs. De firma werkt hiervoor samen met een sterk netwerk aan partners.

Agricultuur & dier

Voor de agro-industrie levert Tiscotex zowel maatwerk als standaard producten. Geweven band voor koehalsters, extra lange spanbanden om in te kuilen, technische buisweefsels voor suikerwinning, .... textiel en landbouw staan dichter bij elkaar dan u denkt.

Interieur & design

Narrow fabrics lenen zich perfect voor het creatief en flexibel omgaan met design. Zo weeft Tiscotex Belgisch linnen voor de zitting van de befaamde Artek stoelen. Denk ook aan tapijtlint voor het omboorden van vloerkleden, rolluiklint, band voor zetelgarnering, ThyssenKrupp trapliftgordels...

Sport & events

Decor- en podiumbouwers kloppen aan bij Tiscotex voor hijs- en spanbanden. Ook Europa's grootste tentenbouwers vinden bij de firma sjorbanden en tentomranding op maat. Verdelers van sportartikelen kunnen bij Tiscotex dan weer terecht voor judoband, afboordingsband voor sportnetten en vlaggen, geweven zeilomranding voor boten, en veel meer.