Tiscotex Atelier: confectie op z'n best

Tiscotex is specialist in het weven van narrow fabrics, maar daar stopt het verhaal niet. Made in China? Wat dacht u van Made in Belgium? Tiscotex beschikt over een van de weinige professionele stikateliers die België nog rijk is. Ons ervaren team van stiksters laat zich niets op de mouw spelden. Hoogstaand handwerk. Nooit bandwerk.

Poka-Yoke voor minimale foutenlast

Tiscotex is een grote speler op vlak van confectiestukken voor de automobielsector. Als toeleverancier voor wereldspelers als DAF (Paccar), Scania, … rekenen onze klanten op uniforme kwaliteit aan de scherpste prijs.

Daarom werkt Tiscotex volgens het poka-yoke principe: een Japanse term gebruikt in lean manufacturing die zoveel betekent als het vermijden van menselijke fouten door productieprocessen te optimaliseren. Praktijkvoorbeeld? Voor een welbepaald confectiestuk wordt een specifieke stikplaat op maat ontwikkeld. Ruimte voor fouten: absoluut minimaal. Snelheid en efficiëntie: optimaal.

Tiscotex trekt deze manier van werken ook door naar zijn productie voor non-automotive doeleinden.


Productie op maat

Waar de keuze op de markt vaak beperkt is gaat Tiscotex graag een stap verder. Maatwerk hijsbanden voor bouw- en baggerindustrie, tailor-made spanbanden voor Europa’s grootste tentenbouwer… Tiscotex denkt graag mee, steeds in lijn met de nodige certificering en volgens de erkende kwaliteitsnormen.

Maatwerk duur denkt u? Contacteer ons.

U zou wel eens aangenaam verrast kunnen zijn.

300.000 sjorbanden per jaar. Dat telt.

Uit voorraad én op maat

Sjorbanden zijn dé tool om ladingen veilig te verankeren tijdens transport. Hiervoor worden vaak 'standaard' spanbanden gebruikt. Tiscotex levert ieder jaar honderdduizenden spanbanden rechtstreeks uit eigen voorraad. U bent snel geholpen.

Maar soms volstaat 'standaard' niet. Ook in dat geval klopt u zeker best eens aan bij Tiscotex.

Onze ervaren vakmensen bespreken met u wat kan en stellen graag de beste en meest voordelige oplossing voor. Aangepaste lengtes, kleuren, ratels, haken, fittings of bedrukking ... de stiksters gaan meteen aan de slag en maken de sjorbanden perfect naar uw wensen.

Met jaarlijks 300.000 sjorbanden op de teller mag u er van op aan: bij Tiscotex zit u goed.

Meer info? Aarzel niet ons te contacteren.